Nieuws

Heeft u vragen – Bel ons (0523)262728

 

De toekomst!

28 mei 2024

De laatste weken van het schooljaar 2023/2024!

We hebben een school breed thema, namelijk de toekomst!

Hier kunt een alvast de leuke start van het thema zien.

Unit A

Wat hebben we al veel ontdekt en uitgevonden binnen ons nieuwe thema: ‘Ik onderzoek als een nieuwsgierige uitvinder’.
De uitvinder, ‘professor Harrie in de warrie’, heeft ons meegenomen naar zijn huis met werkplaats. Harrie is ietwat warrig, maar samen met zijn assistent vindt hij de handigste voorwerpen uit!

Deze weken staat de robot centraal en leren we programmeren. We bewegen als robots, programmeren elkaar en programmeren echte robots. Unit A heeft gewerkt aan de woordenschat en maakten zinnen met hoofdletter en punt door een uitvinding te benoemen en te vertellen waar de uitvinding voor is.

Unit B

Wat een heerlijke start vanmorgen! De nieuwsgierigheid, verwondering en onderzoek van de kinderen, geweldig! Het creëren, ontdekken en de verwondering is dan ook ons thema: ‘We ontdekken en creëren in verwondering de wereld van morgen.’ Dit heeft betrekking op de technische toekomst gekoppeld aan de provincies Noord- Holland, Zuid-Holland en Zeeland.  We hebben een gastles gehad over de techniek bij het maken van een stopmotion en afgesloten met een robot- gymles buiten.

 

Unit C

Het nieuwe thema is geopend: ‘wij ontdekken de wereld van robotica’

’s Ochtends zijn we bezig geweest om verschillende vragen te onderzoeken; welke robots waren er vroeger? Wat was de eerste robot? Wat zijn de robots van de toekomst? Wat is elektriciteit? Wat is een machine? De kinderen zochten zelf informatie op en
’s middags maakten ze hiervan een explainer animatie. (Een soort uitlegfilmpje).
D.m.v. stopmotion hebben ze een filmpje gemaakt. Ontzettend creatief bezig zijn en goed samenwerken stond voorop! Het is zo mooi om te zien dat de creatieve ideeën van het hele groepje samen erg belangrijk zijn om een heel mooi filmpje neer te zetten.

Ga terug naar Nieuwsoverzicht