Nieuws

Heeft u vragen – Bel ons (0523)262728

 

De Morgenster: betekenisvol, thematisch onderwijs

19 december 2023

Stap binnen in onze school en laat je betoveren door de magische reis door de tijd die onze leerlingen beleven. Elke dag is hier een nieuwe ontdekking, een nieuw avontuur.

In de wonderlijke wereld van ons lesprogramma worden geschiedenis en fantasie samengesmolten tot leerzame ervaringen. Neem bijvoorbeeld het verhaal van jonkvrouw Iris en ridder Richard, een verhaal vol liefde en moed dat onze klaslokalen vult met romantiek en verbeelding. Leerlingen schrijven brieven vol hartjes vanuit torens, laten Raaf bezorgen en duiken in de fascinerende wereld van letters, woorden en getallen.

Onze gangen worden gevuld van kasteelbouwwerken en de opkomst van de Romeinen. Van houten kastelen tot wegenbouw,

 van tafelsommen tot bruggenbouw, onze leerlingen verkennen het verleden en begrijpen hoe het onze moderne wereld heeft gevormd.

Niet alleen lezen en schrijven en rekenen zijn aan de orde van de dag, maar ook creativiteit bloeit op met zelfgemaakte schilden, boekrollen en glas-in-loodramen die onze lokalen sieren.

Maar hier draait het niet alleen om leren uit boeken.

In onze gymzaal transformeren leerlingen in stoere ridders en jonkvrouwen, dragen ze zware lasten op hun rug en beleven ze zelf de tijd van kastelen en ridders in actie. Stop-motion filmpjes, presentaties en sketches brengen de Middeleeuwen tot leven, waarbij onze leerlingen de hoofdrol spelen in hun eigen creatieve producties.

Nu, tijdens de adventstijd, verrijken we onze lessen met verhalen uit de Bijbel. Van David en Salomo tot aan de geboorte van Jezus, de kinderen zijn betrokken en actief bezig met dit prachtige thema.

 

De gangen van onze school ademen de sfeer van de Middeleeuwen met kleurrijke schilderingen, prachtig vervaardigde boekrollen en zelfs  kasteelmuren met een ophaalbrug.

Maar bovenal zijn het de nieuwsgierigheid en de creativiteit van onze leerlingen die deze magische reis door de tijd echt tot leven brengen.

Hier bij ons op school vliegen de weken voorbij in een stroom van ontdekkingen en avonturen. Elke dag is een kans om te leren, te groeien en te dromen.

Ga terug naar Nieuwsoverzicht